Eleos, specialist in christelijke ggz

Amersfoort
Gemiddeld 4 sterren uit6 beoordelingen
  • Soort zorgaanbieder
   • Psycholoog
   • Geestelijke gezondheidszorg
   • Psychiater
   • Relatietherapie
   • Creatieve therapie
   • Kinder- en jeugdpsycholoog
   • Jeugdzorg
   Lees meer
  • Problematiek
   • Angstproblemen
   • Autisme
   • Burn out
   • Depressie
   • Dwangproblemen
   • Geestelijke gezondheid
   • Paniekstoornis
   • Psychiatrie
   Lees meer
  • Werkwijze
   • Familietherapie
   • Groepstherapie
   • Individuele therapie
   • Opname
   • Psychotherapie
   • Kortdurende behandeling
   • Gedragstherapie
   • Begeleid wonen
   Lees meer
  • Registraties
   • BIG
   • SKJ
  • Lidmaatschap beroepsverenigingen
   -
  • Introductie
   Eleos is specialist in de christelijke geestelijke gezondheidszorg. We doen ons werk volgens de laatste wetenschappelijke inzichten. Maar er is iets dat Eleos bijzonder maakt. Wij doen ons werk namelijk ook vanuit ons geloof in God. We geloven dat hij de Maker van het leven is en ons beter kent dan wie dan ook. Bij Eleos werken we vanuit de overtuiging dat geloof en psychisch functioneren onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Vanuit dit geloof maken we contact met jou.
  • Financiering
   Wanneer je kiest voor een behandeling bij Eleos, dan moet je ook het een en ander weten over kosten en vergoedingen. We begrijpen dat dit soms best ingewikkeld kan zijn. Mocht je er zelf niet uitkomen, dan zoekt Eleos samen met je uit wat de kosten zijn en hoe de vergoeding is geregeld. Je kunt hier tijdens het kennismakingsgesprek altijd vragen over stellen.

   De kosten voor behandeling en begeleiding zijn afhankelijk van je leeftijd en de vorm van behandeling of begeleiding.

   kosten behandeling volwassenen

   De kosten voor jouw behandeling bij Eleos vallen in de meeste gevallen onder de basisverzekering. We hebben wel een verwijsbrief van je huisarts nodig, waarin staat dat ze vermoeden dat het om een DSM-5 diagnose gaat. Deze informatie hebben we nodig om de kosten te kunnen declareren bij de zorgverzekeraar. Je hoeft deze kosten niet zelf te betalen. Wel betaal je eigen risico. Eleos stuurt de rekening rechtstreeks naar jouw zorgverzekeraar. Dit doen we na het beëindigen van je behandeling (of uiterlijk na 365 dagen).

   Hoe de vergoeding van de zorg exact geregeld is, verschilt per zorgverzekeraar. Bekijk daarom goed je polisvoorwaarden of neem contact op met je zorgverzekeraar. Behandeling van aanpassingsstoornissen, relatieproblematiek, werkgerelateerde klachten, seksuele stoornissen en specifieke fobieën wordt door de zorgverzekeraars niet vergoed vanuit de basisverzekering.

   kosten specialistische begeleiding thuis

   Wanneer je specialistische begeleiding thuis krijgt van Eleos, wordt deze hulp vaak betaald door de gemeente. Je betaalt hiervoor wel een eigen bijdrage. Hoe hoog deze is, wordt berekend door het CAK. Meer informatie kun je vinden op www.hetcak.nl. Ontvang je specialistische begeleiding thuis en ben je nog geen 18 jaar? Dan wordt deze begeleiding betaald vanuit de Jeugdwet. Je kunt begeleiding ook inkopen met een persoonsgebonden budget. In beide gevallen betaal je een eigen bijdrage aan het CAK.

   kosten jeugd

   Jeugd-ggz valt onder de Jeugdwet. De gemeente bekostigt de behandeling aan kinderen en jongeren tot 18 jaar. Eleos heeft met veel gemeenten in Nederland een contract. Als jouw gemeente geen contract met Eleos heeft, kijken we samen naar de mogelijkheden om de zorg aan je kind toch vergoed te krijgen. Voor meer informatie kun je altijd contact met ons opnemen.

   kosten begeleid wonen

   Wanneer je in één van onze locaties voor begeleid wonen komt, wordt een deel van de kosten vergoed. Vaak betaal je alleen een eigen bijdrage of een eigen risico. Dit is afhankelijk van de zorg en de begeleiding die je van ons ontvangt. Uiteraard zoeken we samen met je uit wat dit voor jouw situatie betekent en hoe de vergoeding is geregeld.

   ben je niet verzekerd?

   Ben je niet verzekerd? Dan factureert Eleos de kosten van de hulpverlening volgens een wettelijke norm: de Diagnose Behandel Combinatie (DBC). De zorgkosten die je betaalt zijn afhankelijk van de tijdsbesteding van onze hulpverleners, de diagnose en de hulp de je krijgt. Uiteraard zoeken we vooraf zo goed mogelijk uit wat dit voor jouw situatie betekent.
  • Werkgebied
   landelijk
  • Vestigingen


  • Wijze van aanmelden
   Aanmelden kan via www.eleos.nl/aanmelden.
  • Werktijden
   Afhankelijk van de behandellocatie, meestal van maandag tot en met vrijdag (8:30 tot 17:00 uur).
  • Gespecialiseerd in:
   christelijke ggz
  • Identiteit
   Protestants Christelijk
  • Percentage christenen onder cliënten:
   90
  • Grondslag / doelstelling
   Vanuit ons geloof in God werken we samen aan herstel. We zijn daarbij overtuigd van de kracht van sociale verbanden zoals gezin, school en kerk. We gaan met jou aan het werk op alle terreinen van het leven waarbij je hulp nodig hebt. We bieden hiervoor behandeling, specialistische begeleiding thuis of hulp in één van onze locaties voor begeleid wonen. Bij Eleos zijn we niet van grote woorden. Die helpen je niet, kleine stapjes wel. We kijken goed naar wat bij jou past. En helpen je om afscheid te nemen van oude gewoonten in je gedrag. Om relaties te herstellen. Of om je problemen hanteerbaarder te maken, zodat je ze kunt verdragen en ze jouw leven niet meer overweldigen. We blijven bij je zo kort als kan, maar zo lang als nodig is. Zodat je ruimte kunt maken voor een volgende stap.
  ELE_logo2017_rgb_paars_pos01

  Stel uw vraag aan Eleos:

  Alleen de velden met een * zijn verplicht.
  NAAR AANBIEDERSCHRIJF EEN BEOORDELINGAndere locaties van deze aanbieder

  M. Eleos , specialist in christelijke ggz
  welkom@eleos.nlContactpersoon

  Bezoekadres
  Printerweg 21 -35
  3821AP Amersfoort


  Postadres
  Postbus 2778
  3800GJ Amersfoort

  088-892 12 13

  welkom@eleos.nl

  www.eleos.nl

  Gemiddelde beoordeling

  Deskundigheid

  Ik ben deskundig geholpen.

  Vertrouwen

  Ik voelde me op m’n gemak.

  Identiteit

  Ik heb gemerkt dat ik bij een christelijke instelling / hulpverlener hulp kreeg.

  Resultaat

  Ik ben tevreden over het bereikte resultaat.

  Tevredenheid

  Ik zou deze hulpverlener / instelling bij een ander aanbevelen.

  45
  03 januari 2019

  Op het juiste moment kon ik naar de Eleos. Werd ik geholpen en op de goede weg gezet. Heel veel dank Alles kon ik kwijt, er was veel vertrouwen.

  Deskundigheid
  Resultaat
  Identiteit
  Vertrouwen
  Tevredenheid
  55
  19 december 2018

  Dank voor de snelle en goede hulp die ik kon krijgen

  Deskundigheid
  Resultaat
  Identiteit
  Vertrouwen
  Tevredenheid
  55
  28 november 2018

  Erg professioneel, begrijpend en meelevend. Zeer tevreden met Elios.

  Deskundigheid
  Resultaat
  Identiteit
  Vertrouwen
  Tevredenheid
  55
  28 november 2018

  Ik heb langere tijd (anderhalf jaar) een behandeltraject gevolgd bij Eleos. Ik ben erg blij met het behaalde resultaat, de hulp en expertise van mijn zeer vriendelijke behandelaar. De christelijke identiteit is voor mij een erg belangrijke factor, omdat mijns inziens geloof een essentieel onderdeel is van wie iemand is en daarmee ook van de behandeling. Ook de service was goed. Kortom: als u op zoek bent naar christelijke hulp die oog heeft voor wie u/je bent en daarbij geloof meeneemt, dan moet u/jij bij Eleos zijn.

  Deskundigheid
  Resultaat
  Identiteit
  Vertrouwen
  Tevredenheid
  45
  15 november 2018

  Ik ben tevreden over de geboden hulp bij Eleos. De behandelaar sloot goed aan bij waar ik mee bezig was. Mijn perfectionisme, hoge eisen en het gevoel het nooit goed genoeg te doen zijn minder geworden door middel van schema-therapie. Dit was erg nuttig, confronterend en goed. Ik denk dat ik hier de rest van mijn leven wat aan heb.

  Deskundigheid
  Resultaat
  Identiteit
  Vertrouwen
  Tevredenheid
  45
  05 oktober 2018

  Ik heb meerdere keren in mijn leven als "patiënt" rondgelopen bij het GGZ. Na elke behandeling kon ik eventjes vooruit, maar terugval leek haast onvermijdelijk. Toen ik overspannen raakte had ik weer behoefte aan hulp, maar wou het nu vooral zoeken bij God. Helemaal omdat ik begon te zien dat de psychologie voornamelijk uitgaat van een niet-Christelijk wereldbeeld. Bovendien wordt die steeds meer beïnvloed door spiritualiteit en Oosters denken (Mindfullness). Men raadde mij als alternatief de Christelijke GGZ aan. Zo kwam ik bij Eleos terecht. Hoe zichtbaar de Christelijke identiteit wordt in de behandeling hangt deels van jezelf en deels van je behandelaar af. Wanneer je daar naar vraagt en ook zelf het geloof bij je problematiek betrekt kan daar prima aan tegemoet gekomen worden. De behandelmethoden op zich zijn niet specifiek "Christelijk". Ik heb zowel gebruik gemaakt van hulp thuis als gesprekken op kantoor. In beide gevallen is er goed met mij gekeken naar wat mijn doelen zijn en waar we aan wilden werken. Daarbij is mijn denken uitgedaagd en kreeg ik allerlei "tools" om met concrete problemen en situaties om te gaan. Toen dat nodig was hebben we de behandeling bijgesteld. Behandelaars heb ik ervaren als veilig, kundig en vriendelijk.

  Deskundigheid
  Resultaat
  Identiteit
  Vertrouwen
  Tevredenheid
  ELE_logo2017_rgb_paars_pos01

  Stel uw vraag aan Eleos:

  Alleen de velden met een * zijn verplicht.
  NAAR AANBIEDERSCHRIJF EEN BEOORDELINGAndere locaties van deze aanbieder

  Eleos , specialist in christelijke ggz
  welkom@eleos.nlContactpersoon

  Bezoekadres
  Printerweg 21 -35
  3821AP Amersfoort


  Postadres
  Postbus 2778
  3800GJ Amersfoort

  088-892 12 13

  welkom@eleos.nl

  www.eleos.nl

  Schrijf een beoordeling

  Geef elk punt een aantal sterren en licht dit kort toe in het reactieveld. Uw naam en emailadres zijn nooit zichtbaar voor andere bezoekers of de zorgaanbieder.
  Deskundigheid

  Ik ben deskundig geholpen.

  Vertrouwen

  Ik voelde me op m’n gemak.

  Identiteit

  Ik heb gemerkt dat ik bij een christelijke instelling / hulpverlener hulp kreeg.

  Resultaat

  Ik ben tevreden over het bereikte resultaat.

  Tevredenheid

  Ik zou deze hulpverlener / instelling bij een ander aanbevelen.

  Reactie
  Naam
  E-mailadres
  Niet zichtbaar voor bezoekers en zorgverleners. Dient slechts ter controle
   

  Stuur door

  Naam ontvanger
  E-mailadres ontvanger
  Uw e-mailadres
  Typ een bericht Niet verplicht
   
  192