Firmitas

Ermelo
9.3/10
11 beoordelingen
 • Soort zorgaanbieder
  • Psychosociaal therapeut
  • Thematiek
   • Angstproblemen
   • Depressie
   • Eetverslaving
   • Familierelaties
   • Hoogbegaafdheid
   • Identiteit
   • Incest
   • Overgewicht
   • Pesten
   • Relatie met partner
   • Rouw
   • Verwerking algemeen
   • Verwerking misbruik
   Lees meer
  • Werkwijze
   • Gezinstherapie
   • Individuele therapie
   • Relatietherapie
   • Psycho-sociale hulpverlening
   • EFT
  • Registraties
   • NFG register
   • RBCZ
  • Lidmaatschap beroepsverenigingen
   • Nederlandse Federatie Gezondheidszorg
   • Emotionally Focussed Therapy
  • Introductie
   Firmitas betekent ‘dé kracht’. Díe kracht ontstaat als mensen samen in openheid en vertrouwen met elkaar in gesprek op weg gaan. Firmitas Hulpverlening wil mensen die om welke reden dan ook die zijn vastgelopen in hun leven, op een persoonlijke en respectvolle wijze helpen weer in hun eigen kracht te komen. Ieder mens is uniek. De wijze waarop we iets beleven en hoe iemand daarmee omgaat vraagt daarom om een zorgvuldige op de persoon afgestemde werkwijze. We gaan samen kijken welke werkwijze het beste bij jou past. Ik ben Laura de Jong en werk met veel plezier bij Firmitas. Hier wil ik graag in gesprek werken aan vooruitgang en oplossingen in iemands persoonlijke problemen en vraagstukken. Ik vind het elke keer weer bijzonder wanneer ik mee mag maken dat mensen tot herstel komen. Het is mijn visie dat als mensen inzicht krijgen in de kern wat ze als een probleem ervaren of daar waar ze in vastlopen, dit de eerste stap is naar herstel waardoor echte verandering mogelijk wordt.
  • Deze zorgverlener biedt zorg aan middels een bezoek aan de locatie van de zorgverlener.
  • Financiering
   Firmitas Hulpverlening heeft met de meeste zorgverzekeraars een contract. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van uw polis. Op de website van Firmitas kunt u een vergoedingsoverzicht vinden.
  • Werkgebied
   Mijn kantoor ligt tussen Ermelo en Harderwijk. Vanaf de A 28 Utrecht/Zwolle ben ik gemakkelijk te bereiken. Ook met openbaar vervoer is Firmitas goed te bereiken.
  • Wijze van aanmelden
   www.firmitas.info of laura@firmitas.info telefonisch 0641001969
  • Werktijden
   u kunt afspraken maken van: maandag 9.00 uur tot 16.45 uur dinsdag 9.00 uur tot 16.45 uur woensdag 9.00 uur tot 16.45 uur donderdag 9.00 uur tot 17.45 uur vrijdag 9.00 uur tot 10.30 uur
  • Gespecialiseerd in:
   De specialisatie van Firmitas is de therapie aan mensen met obesitas en overgewicht. en relatie therapie. Daarnaast heeft Firmitas Hulpverlening ervaring in begeleiding van mensen met Genderdysforie
  • Identiteit
   Evangelisch
  • Percentage christenen onder cliënten:
   80
  • Grondslag / doelstelling
   Christelijke hulpverlening. Ik werk van uit christelijke normen en waarden.Vanuit mijn persoonlijke geloof kan ik mensen met een christelijke achtergrond helpen naar hun moeite en problemen te kijken. Geloven en geloofsvragen worden op een natuurlijke manier geïntegreerd in de hulpvraag.

  Gemiddelde beoordeling: 9.3/10

  Deskundigheid

  Ik ben deskundig geholpen.

  Vertrouwen

  Ik voelde me op m’n gemak.

  Identiteit

  Ik heb gemerkt dat ik bij een christelijke instelling / hulpverlener hulp kreeg.

  Resultaat

  Ik ben tevreden over het bereikte resultaat.

  Tevredenheid

  Ik zou deze hulpverlener / instelling bij een ander aanbevelen.

  55
  25 mei 2020 - Goedgekeurd door de redactie

  Ik ben intens dankbaar dat ik door Laura geholpen mocht worden. Haar hulp, liefde voor God en professionele kennis is levensveranderend geweest. Ik heb mezelf en Gods liefde voor mij teruggevonden en versterkt. Ze geeft niet alleen een rijtje professionele tips maar kijkt echt naar wie je bent en wie je in Gods ogen bent en mag zijn. Ze wordt door God gebruikt om herstel in verwoeste levens te brengen. Mijn depressie was zo sterk dat ik dood had kunnen gaan, maar nu heb ik weer zin in het leven.

  Deskundigheid
  Resultaat
  Identiteit
  Vertrouwen
  Tevredenheid
  10.0/10
  Gemiddeld
  45
  05 oktober 2019 - Goedgekeurd door de redactie

  Ik kwam bij Laura vanwege depressieve klachten en mijn jarenlange strijd tegen overgewicht. Ik gebruikte antidepressiva, en het afvallen lukte niet meer door gebrek aan motivatie. Laura leerde mij om juist door het verleden zonder oordeel positief naar het heden te kijken. Ik kreeg handvatten waar ik iets mee kon. De kracht van Laura is het luisteren en je de andere kant te laten zien,dit alles in een rustige opbouw. Ik sta anders in het leven nu. Ik gebruik geen antidepressiva meer,en kreeg van Laura de nodige steun mee om stappen te zetten om af te vallen. Ik zit op mijn gewenste gewicht,en ik ben gemotiveerd om dit vol te houden. De steun en begeleiding van Laura in dit hele proces is voor mij onontbeerlijk geweest.

  Deskundigheid
  Resultaat
  Identiteit
  Vertrouwen
  Tevredenheid
  8.8/10
  Gemiddeld
  55
  21 januari 2019 - Goedgekeurd door de redactie - (Reviews ouder dan 2 jaar tellen niet mee voor het gemiddelde)

  Laura de Jong is een kundige, vriendelijke vrouw bij wie je je snel op je gemak voelt. (en dat is erg belangrijk) Ze is christen en dat merk je in de behandelingen. Niet dat dat nou voorop staat in de behandelingen maar als het de revue passeert dan gaat ze het niet uit de weg. Ik heb veel aan de behandelingen gehad. Dankzij haar ben ik stappen verder gekomen. Hartelijk dank Laura. Ik kan haar van harte aanbevelen!!! Ze is niet opdringerig, ze is geduldig, heeft verstand van zaken, vriendelijk. Ze heeft snel door 'welk vlees ze in de kuip heeft'. Kortom ze beheerst alle kwaliteiten die je van een hulpverlener verwacht (en diep in je hart ook verlangt)

  Deskundigheid
  Resultaat
  Identiteit
  Vertrouwen
  Tevredenheid
  9.2/10
  Gemiddeld
  55
  02 december 2018 - Goedgekeurd door de redactie - (Reviews ouder dan 2 jaar tellen niet mee voor het gemiddelde)

  Professioneel en goed inlevingsvermogen. Zeer geholpen in relatief korte tijd

  Deskundigheid
  Resultaat
  Identiteit
  Vertrouwen
  Tevredenheid
  10.0/10
  Gemiddeld
  55
  10 juli 2018 - Goedgekeurd door de redactie - (Reviews ouder dan 2 jaar tellen niet mee voor het gemiddelde)

  Laura is echt een fantastisch mens die me door een enorm zware periode heeft heen geloodst. Haar deskundigheid en ervaring heeft trauma’s die er al jaren zaten helder gemaakt en met goede oefeningen opgeruimd. Ik ging letterlijk na elke afspraak lichter naar huis omdat ik dingen kon afronden/opruimen. Ze is naast enorm liefdevol ook heel recht door zee en no nonsens en dat is echt super fijn. Ik zou haar aan iedereen kunnen aanraden!!

  Deskundigheid
  Resultaat
  Identiteit
  Vertrouwen
  Tevredenheid
  10.0/10
  Gemiddeld
  55
  24 april 2018 - Goedgekeurd door de redactie - (Reviews ouder dan 2 jaar tellen niet mee voor het gemiddelde)

  Laura, wat een geweldige vrouw is dat. Lief, rustig maar vooral zeer begrijpend en vakkundig. Ze heeft ons ontzettend goed geholpen om de problemen die we al jaren hadden, in zeer korte tijd uit de weg te ruimen. Wat voelbaar was, is dat ze een lijntje met God heeft, fantastisch!!! Wat zij als handvat meegaf is tot 2 keer toe met dezelfde woorden in de zondag daarop bevestigd in de kerk waar wij komen. God heeft Laura op ons pad gebracht, geen twijfel mogelijk. We zijn dankbaar dat we haar als therapeut mochten hebben en kunnen nu weer verder met ons leven. Lieve Laura, heel veel dank hiervoor!!!!

  Deskundigheid
  Resultaat
  Identiteit
  Vertrouwen
  Tevredenheid
  10.0/10
  Gemiddeld
  55
  06 november 2017 - Goedgekeurd door de redactie - (Reviews ouder dan 2 jaar tellen niet mee voor het gemiddelde)

  Lieve Laura, Na een moeilijke periode in ons huwelijk, mochten we jou leren kennen. Een vrouw met bijzondere gaven van God. Je straalt een enorme rust, liefde en warmte uit. Het was fijn om samen met jou de weg te bewandelen die God voor ogen had. We hebben een aantal moeilijke, emotionele maar ook hele mooie gesprekken mogen hebben. Elke keer weer verhelderend en met openingen om verder te gaan. We hebben hier veel aan gehad en zijn dankbaar! We kunnen het iedereen aanraden om samen met jou, zonder wijzend vinger naar elkaar, oplossingen te vinden en zo de relatie te versterken. We hopen dat dit voor andere stellen ook bemoedigend zal zijn en ze bij jou durven aankloppen voor een helpende hand. We hebben je in ons hart gesloten. Liefs,

  Deskundigheid
  Resultaat
  Identiteit
  Vertrouwen
  Tevredenheid
  10.0/10
  Gemiddeld
  55
  08 juli 2017 - Goedgekeurd door de redactie - (Reviews ouder dan 2 jaar tellen niet mee voor het gemiddelde)

  Zowel mijn vriend als ik zijn hartstikke blij en dankbaar dat we Laura ontmoet hebben en dat zij een stukje met ons leven heeft meegelopen. Haar ruimte voor ieders persoon en leven is heerlijk. En haar inzicht in mensen en levensloop is geweldig! Laura is iemand die hart heeft voor haar werk. Als ik iemand een professionele hulpverlener zou aanraden, dan is dat zeker Laura. Eerdere hulpverlening heeft ons teleurgesteld, haar hulp bracht ons door Gods genade meer dan we durven hopen.

  Deskundigheid
  Resultaat
  Identiteit
  Vertrouwen
  Tevredenheid
  10.0/10
  Gemiddeld
  55
  20 januari 2017 - Goedgekeurd door de redactie - (Reviews ouder dan 2 jaar tellen niet mee voor het gemiddelde)

  Nog regelmatig komen bij ons beiden herinneringen aan vorig jaar op.Wat is er veel gebeurd Laura ging met ons op pad maakte zaken duidelijk en zichtbaar , zodat we elkaar beter zijn gaan begrijpen .Als we vast liepen was er tijd en ruimten voor gesprek of afspraak. Wij hebben Laura de Jong ervaren als een ervaren, kundige liefdevol, betrokken therapeut. Het volgen van Jezus schijnt als de zon door haar manier van benaderen heen.

  Deskundigheid
  Resultaat
  Identiteit
  Vertrouwen
  Tevredenheid
  10.0/10
  Gemiddeld
  55
  19 januari 2017 - Goedgekeurd door de redactie - (Reviews ouder dan 2 jaar tellen niet mee voor het gemiddelde)

  Laura is een therapeut die mij veel duidelijk heeft gemaakt, ze heeft mij de ruimte en veiligheid gegeven om de moeilijke dingen een plek te geven, en te verwerken. Duidelijk en vastberaden heeft ze mij langs en door alles geleid, en bemoedigd. Bevestigd in wie ik ben en mag zijn . Bijzonder ook om zelf te zien dat ik door dit proces gegroeid ben en mag STAAN. Samen zijn we de weg gegaan en in die wisselwerking elkaar zeer gewaardeerd.

  Deskundigheid
  Resultaat
  Identiteit
  Vertrouwen
  Tevredenheid
  10.0/10
  Gemiddeld
  55
  18 januari 2017 - Goedgekeurd door de redactie - (Reviews ouder dan 2 jaar tellen niet mee voor het gemiddelde)

  Een zeer prettige en persoonlijke benadering vanuit een breed psychologische vakkennis. Hulpverlening op basis van gelijkwaardigheid wat vertrouwen en veiligheid geeft. Vertaling naar cliënt in woord en beeld. Deze dingen maken o.a. dat voor mij de therapie een brug is van schade naar heling.

  Deskundigheid
  Resultaat
  Identiteit
  Vertrouwen
  Tevredenheid
  10.0/10
  Gemiddeld

  Schrijf een beoordeling

  Geef elk punt een aantal sterren en licht dit kort toe in het reactieveld. U kunt kiezen voor ‘halve’ sterren door op de linkerhelft van een ster te klikken. Uw naam en emailadres zijn nooit zichtbaar voor andere bezoekers of de zorgaanbieder.
  Deskundigheid

  Ik ben deskundig geholpen.

  Vertrouwen

  Ik voelde me op m’n gemak.

  Identiteit

  Ik heb gemerkt dat ik bij een christelijke instelling / hulpverlener hulp kreeg.

  Resultaat

  Ik ben tevreden over het bereikte resultaat.

  Tevredenheid

  Ik zou deze hulpverlener / instelling bij een ander aanbevelen.

  Reactie
  Naam
  E-mailadres
  Niet zichtbaar voor bezoekers en zorgverleners. Dient slechts ter controle
   

  Stuur door

  Naam ontvanger
  E-mailadres ontvanger
  Uw e-mailadres
  Typ een bericht Niet verplicht
   
  192