Veelgestelde vragen

FAQ

Veel mensen hebben vragen over wat wij als ikzoekchristelijkehulp.nl doen, wie wij zijn en hoe wij werken. Op deze pagina vindt u veel gestelde vragen met daarbij de antwoorden.

Over ons

Is ikzoekchristelijkehulp.nl onafhankelijk?

Ja, ikzoekchristelijkehulp.nl is een onafhankelijk initiatief, opgezet met subsidie van Pro Life Zorgverzekeringen.

Wat is de relatie tussen ikzoekchristelijkehulp.nl en De Christelijke Zorgverzekeraar?

De Christelijke Zorgverzekeraar maakt, net als veel andere christelijke organisaties, gebruik van ikzoekchristelijkehulp.nl om mensen door te verwijzen naar christelijke zorgaanbieders. 

Wie zijn wij?

ikzoekchristelijkehulp.nl heeft een bestuur dat bestaat uit vier personen:

  • J.H. van der Meijden: Voorzitter
  • H.J. ten Cate: Secretaris
  • G. van der Heijden: Penningmeester
  • A.W. Luteijn: Penningmeester

Daarnaast heeft ikzoekchristelijkehulp.nl een beheerder. Dat is Lans Luteijn. Hij beheert ikzoekchristelijkehulp.nl, onder toezicht van het bestuur, sinds juni 2020. 

Wie maakt er nog meer gebruik van ikzoekchristelijkehulp.nl?

Hier hebben wij geen inzicht in. Wij weten dat de volgende partijen wel gebruik maken van ikzoekchristelijkehulp.nl:

  • Nederlandse Pariëntenvereniging
  • EO nazorg
  • Vele huisartsen

Wat is het doel van ikzoekchristelijkehulp.nl?

Ikzoekchristelijkehulp.nl is er ter behoeve van de christelijke consument die opzoek is naar zorg. Wij zijn dus een initiatief vanuit de consument. Ons doel is om chrisetlijke zorgvragers te helpen bij het vinden van een christelijke zorgaanbieder bij hun in de buurt. 

Heeft ikzoekchristelijkehulp.nl een winstoogkenmerk?

Nee, ikzoekchristelijkehulp.nl heeft geen winstoogkenmerk. 

Heeft ikzoekchristelijkehulp.nl nog andere activiteiten?

Ja, ikzoekchristelijkehulp.nl heeft een aantal andere activiteiten. Wij beheren het Certificaat Christelijke Zorg. Daarnaast heeft ikzoekchristelijkehulp.nl een vacaturebank, een vindplaats voor zorgplaatsen en een review functionaliteit. 

Certificaat Christelijke Zorg

Waarom is er een Certificaat Christelijke Zorg?

Het doel van het certificaat christelijke zorg is: de garantie van dat zorgaanbieders de christelijke identiteit die ze beweren, ook toepassen in de praktijk. Er zijn meer dan 1.700 zorgaanbieders op ikzoekchristelijkehulp.nl. Wij kunnen niet overal controleren dat zorgaanbieders leveren wat zij zeggen. 

U kunt het certificaat vergelijken met Bovag. Wanneer uw auto naar de garage moet, heeft u heel veel keuze. Wanneer u zeker wilt weten dat uw auto bij een goede garage komt, kiest u voor een Bovag gecertificeerde garage. Zo is het ook met het Certificaat Christelijke Zorg. Wanneer iemand Christelijke hulp zoekt, zijn er op ikzoekchristelijkehulp.nl meer dan genoeg opties. Als deze persoon zeker wil weten dat de zorgverlener een Christelijke identiteit heeft en toepast in de zorg, kiest deze voor een zorginstelling met het Certificaat Christelijke zorg. 

Klik hier om meer te lezen over het Certificaat Christelijke Zorg

Klik hier om meer te lezen over de toegevoegde waarde voor u

Is het Certificaat vereist voor een vermelding op ikzoekchristelijkehulp.nl?

Nee, u kunt ook een vermelding krijgen zonder het Certificaat Christelijke Zorg aan te vragen. Staat u nog niet vermeld op ikzoekchristelijkehulp.nl?

Wie heeft de criteria voor het Certificaat bedacht?

Het certificaat is een initiatief van ikzoekchristelijkehulp.nl. Het certificaat is ontwikkeld onder leiding van Transmissie, in samenwerking met: De Christelijke Zorgverzekeraar, de NPV, PCOB en christelijke zorgaanbieders.

444