Keurmerk Christelijke Zorg

Logo keurmerk christelijke zorgEen keurmerk voor christelijke zorg? Ja, dat bestaat. Christelijke zorg is gebaseerd op Bijbelse normen en waarden. De meerwaarde van christelijke zorg ontstaat in situaties waarbij geloof en zorg elkaar raken. Bijvoorbeeld bij ingrijpende gebeurtenissen in uw leven. Dan is het belangrijk dat de zorgverlener begrijpt waarom u bepaalde keuzes maakt. Zo krijgt u de zorg die aansluit bij uw identiteit.

Om te waarborgen en te garanderen dat zorginstellingen of zelfstandige zorgverleners werken vanuit de christelijke identiteit, is door Stichting Ikzoekchristelijkehulp.nl het Keurmerk Christelijke Zorg ontwikkeld. Het Keurmerk Christelijke Zorg is een aanvulling op de geldende reguliere kwaliteitseisen aan gezondheidszorg.

De meerwaarde van het Keurmerk Christelijke Zorg

Wie bewust naar een christelijke zorg- of hulpverlener gaat, heeft daar verwachtingen van. Een organisatie/zorgverlener die zichzelf christelijk noemt, doet daarmee een belofte. Een belofte die lastig te controleren is. Identiteit leg je namelijk niet gemakkelijk langs een meetlat.

Het Keurmerk Christelijke Zorg is een manier om identiteit inzichtelijk te maken. Het Keurmerk Christelijke Zorg staat voor zorg waarin de christelijke identiteit duidelijk herkenbaar is. Instellingen/ zorgverleners laten met het Keurmerk zien dat ze investeren in identiteit en hun belofte aan de cliƫnt hierin waarmaken.

Klik hier voor Instellingen/zorgverleners die het Keurmerk behaald hebben. Zij zijn herkenbaar aan het logo.

339