van ikzoekchristelijkehulp.nl

Het onstaan

In 2002 klopte Jaap van der Meiden aan bij De christelijke zorgverzekeraar (voorheen Pro Life zorgverzekeringen). Zijn wens was een website te lanceren waar op postcodegebied zichtbaar was wat het aanbod was van christelijke zorgaanbieders. Met hee lveel inzet van Jaap van der Meiden en financiele steun van De christelijke zorgverzekeraar, toen nog Pro Life Zorgverzekeringen, werd in 2007 www.ikzoekchristelijkehulp.nl gelanceerd. De website is inmiddels uitgegroeid naar 1.750 zorgaanbieders en heeft jaarlijks meer dan 100.000 bezoekers.

De christelijke zorgverzekeraar weet dat geloof en zorg elkaar kunnen raken. en dat het dan belangrijk is dat de zorg- of hulpverlener dat begrijpt. De christelijke zorgverzekeraart deelt daarom volledig de ambitie van Jaap van der Meiden. Sinds de lancering in 2007 doet De christelijke zorgverzekeraar jaarlijks een financiĆ«le bijdrage waardoor dit mooie initiatief kan bestaan. Niet exclusief voor de klanten van De christelijke zorgverzekeraar, maar voor iedereen die op zoek is naar een christelijke zorgaanbieder. 

IkZoekChristelijkeHulp is geheel onafhankelijk. Het bestuur bepalt waarop tijd en geld ingezet worden. Het bestuur bepaalt ook welke hulpverleners en organisaties op de website vermeld worden. Als u als klant van De christelijke zorgverzekeraar de kosten wilt declaren, is het goed vooraf na te gaan of dit mogelijk is. Het Certificaat Christelijke Zorg helpt hierbij. 

449