Gesprekslocatie Middelharnis

- Soort zorgaanbieder
- Maatschappelijk werk
- Coach
- Eerstelijnspsycholoog
- Jeugdhulp
- Thematiek
- Depressie
- Familierelaties
- Generatieconflict
- Hooggevoeligheid
- Hoogsensitief
- Identiteit
- Opvoeding
- Partnerrelatie
- Relatie met broer / zus
- Relatie met derden
- Relatie met kind(eren)
- Relatie met ouders
- Relatie met partner
- Relatie met volwassen kind(eren)
- Relatieproblemen
- Rouw
- Sociaal isolement
- Somberheid
- Verlies
- Verwerking misbruik
- Zelfvertrouwen
- Zwak zelfbeeld
- Werkwijze
- Individuele therapie
- Maatschappelijk werk
- Psycho-sociale hulpverlening
- EFT
- Registraties
- HKZ
- Beroepsregister Maatschappelijk Werkers
- SKJ
- Lidmaatschap beroepsverenigingen
- Nederlandse Federatie Gezondheidszorg
- Stichting Kwaliteitsregister Jeugd
- Introductiezie website
- Deze zorgverlener biedt zorg aan middels een bezoek aan de locatie van de zorgverlener.
- FinancieringZie voor de actuele tarieven onze website: www.stichtingdevluchtheuvel.nl
- WerkgebiedLandelijk werkend. Gesprekslocaties te Goes, Ede, Middelharnis, Dordrecht, Rijssen, Woerden, Hoevelaken, Kampen en Zwolle
- Vestigingen
- Wijze van aanmeldenVoor aanmeldingen en/of advies kunt u ons op werkdagen bereiken via tel. 0113 21 30 98. U kunt zich ook aanmelden via de website: www.stichtingdevluchtheuvel.nl Na aanmelding krijgt u per post een aanmeldingspakketje met een persoonlijk gegevensformulier. Wanneer dit formulier terug is bij De Vluchtheuvel wordt u uitgenodigd voor een gesprek. Wanneer uw hulpvraag in aanmerking komt voor hulp bij een psycholoog is een verwijsbrief nodig. U wordt hierover geïnformeerd. Na dit gesprek volgt een teamoverleg, waarna het hulpverleningsaanbod met u wordt besproken. Hierna wordt de hulpverlening zo spoedig mogelijk gestart of u wordt tijdelijk op een wachtlijst geplaatst. Soms is nader onderzoek of een verwijzing noodzakelijk. Crisis Gezien onze landelijke status en de beperkte schaalgrootte zijn onze mogelijkheden met betrekking tot crisishulpverlening beperkt.
- WerktijdenKantooruren
- Gespecialiseerd in:Problematiek in en rond huwelijk, gezin en opvoeding. Overige relatiebemiddeling. Psychische problemen. Identiteitsvragen.
- IdentiteitReformatorisch
- Percentage christenen onder cliënten:100
- Grondslag / doelstellingDe Vluchtheuvel staat voor het bieden van professionele, psychosociale zorg aan jongeren en volwassenen. Organisatie, hulpaanbod en hulpverlening worden in praktijk gebracht vanuit de christelijke levensbeschouwing. Deze is gebaseerd op het Woord van God en de daarop gegronde Drie Formulieren van Enigheid.
Deze zorgaanbieder is in het bezit van het Certificaat Christelijke Zorg. Bij het aanvragen van dit certificaat zijn de volgende antwoorden gegeven
- IdentiteitDe christelijke identiteit van de instelling ligt verankerd in de grondslag zoals opgenomen in de statuten van de instelling, doordat hierin verwezen wordt naar de Bijbel als gezaghebbend Woord van God.De christelijke identiteit van de instelling ligt verankerd in de grondslag zoals opgenomen in de statuten van de instelling, doordat hierin verwezen wordt naar de Bijbel als gezaghebbend Woord van God.
- PersoneelsbeleidHet personeelsbeleid besteedt aantoonbaar aandacht aan het onderdeel ‘christelijke identiteit van de sollicitant’.De identiteit en doelstellingen van De Vluchtheuvel krijgen in sollicitatiegesprekken en bij aanname van stagiaires en vrijwilligers nadrukkelijk aandacht. Alle medewerkers worden gevraagd in theorie en praktijk de grondslag, Gods Woord en de Drie Formulieren van Enigheid, te onderschrijven. Binnen diverse overlegstructuren en door middel van toerustingsbijeenkomsten komt de vraag aan de orde hoe de identiteit in de hulpverlening en binnen de organisatie praktisch gemaakt kan worden.
- Deelname netwerk
- CommunicatieDe instelling draagt zorg voor een transparante communicatie over haar grondslag en identiteit en de daarop gebaseerde werkwijze. Dit is minimaal terug te vinden op de website van de instelling en klantendocumentatie (indien van toepassing).https://stichtingdevluchtheuvel.nl/wie-zijn-wij/de-vluchtheuvel/identiteit
- Bestuurders en grondslagDe toezichthouders, bestuurder(s), leidinggevenden en medewerkers van de organisatie onderschrijven de christelijke grondslag en leven deze voor.Bij alle facetten van het werk van De Vluchtheuvel is het Woord van God richtinggevend. Dat heeft consequenties voor toezichthouders, de bestuurder, leidinggevenden en medewerkers van de organisatie. Zij onderschrijven niet alleen de christelijke grondslag, maar willen deze ook in woord en daad uitdragen. Dit wordt voor een belangrijk deel vormgegeven door de medewerkers. Zij zijn zich bewust dat zij hun werk doen Coram Deo, voor Gods aangezicht. In het besef van de opdracht om God lief te hebben boven alles en de naaste als zichzelf.
- Christelijke cultuurBinnen de instelling is sprake van een open cultuur, waarin medewerkers onderling de manier van bejegening van de cliënt met elkaar durven te bespreken; Bijbelse waarden rondom het omgaan met elkaar vormen hierbij het uitgangspunt, zowel voor de inhoud die besproken wordt als de manier waarop met elkaar gesproken wordt.De wijze waarop de medewerkers van De Vluchtheuvel met elkaar en met cliënten omgaan wordt gekenmerkt een dienstbare, respectvolle en loyale houding. In de praktijk ervaren hulpvragers soms spanningen tussen de Bijbelse norm en de gebrokenheid die zij ervaren. Daarvan zijn er vanuit de praktijk van de hulpverlening veel voorbeelden. Denk bijvoorbeeld aan verstoorde huwelijksrelaties, overspel, seksueel misbruik, verslaving of verwaarlozing van het ouderschap. Dit vraagt om van hulpverleners een veelzijdige benadering van psychosociale problemen. Altijd open en duidelijk. Soms confronterend! Maar vooral bewogenheid, zoals Jezus Zelf, de scharen ziende, met innerlijke ontferming over hen bewogen was. Dat is de grondhouding voor de medewerkers van De Vluchtheuvel. Zonde wordt nooit goedgepraat, maar de mens nooit afgewezen. Dat zorgt voor een open cultuur, waarin medewerkers onderling de bejegening van de cliënt met elkaar durven te bespreken.
Gemiddelde beoordeling: 7.6/10
Ik ben deskundig geholpen.
Ik voelde me op m’n gemak.
Ik heb gemerkt dat ik bij een christelijke instelling / hulpverlener hulp kreeg.
Ik ben tevreden over het bereikte resultaat.
Ik zou deze hulpverlener / instelling bij een ander aanbevelen.
deskundigheid: wat ik erg fijn vond is, dat ik er goeie tools heb gekregen om ermee om te gaan. dus wat te doen als. ik kan nu veel beter inzien wat ik moet doen. ik vond wel aan het begin van het traject dat ik wat persoonlijke afstand miste maar dat werd later wel beter. vertrouwen: ik kon goed mijn woord doen. er werd erg goed geluisterd. ook dat ze bepaalde dingen toelichte was erg fijn, ook al zag ik het soms zelf niet in wat ik aan het doen was. identiteit: ik heb wel gemerkt dat ik bij een christelijke hulpverlener zat maar ook weer niet op zo'n niveau dat het me opviel. af en toe was het voor mij namelijk een twijfel of het echt zo was. resultaat: ik ben echt zeer blij met wat ik heb bereikt. ik heb er echt wat aan gehad en ik weet in de toekomst veel beter wat ik kan doen. het heeft me echt geholpen. tevredenheid: deze zorginstelling zou ik zeker aanbevelen bij andere mensen omdat ik zie hoe erg het in je voordelen kan werken. je knapt er echt van op.
Hartelijk dank voor uw reflectie op het hulpverlenersproces en waar u nu staat in het leven.