- Soort zorgaanbieder
- Maatschappelijk werk
- Geestelijke gezondheidszorg
- Begeleid / beschermd wonen
- Thematiek
- Autisme
- Huisvesting
- Werkwijze
- Verzorging
- Begeleid wonen
- Registraties-
- Lidmaatschap beroepsverenigingen-
- IntroductieSiloam is een christelijke locatie voor begeleid wonen in Ede. Er is in totaal plaats voor 26 mensen die vanwege een psychiatrische aandoening of beperking of een psychosociaal probleem (tijdelijk) niet zelfstandig kunnen wonen. Op de hoofdlocatie van Siloam, in Ede kunnen 17 mensen wonen. In Bennekom en Ede huren bewoners zelfstandig. Zij krijgen minder intensieve begeleiding. De huidige locaties van Siloam hebben een reformatorische identiteit.
- Bij deze zorgverlener kunt u terecht voor een verblijf op locatie van de zorgverlener (intramuraal).
- FinancieringWanneer je bij ons komt wonen, kost dat natuurlijk geld. Wanneer je op een locatie voor begeleid wonen van Eleos wilt wonen, heb je een beschikking (ook wel ‘indicatie’ genoemd) van je gemeente nodig. Deze wordt gebaseerd op de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).
Voor begeleid wonen betaal je meestal een eigen bijdrage of eigen risico. Dit hangt af van je verzekering en van de beschikking. De kosten worden berekend door het CAK. - Werkgebied
- Vestigingen
- Wijze van aanmeldenBegeleid wonen kan vaak bij jou in de buurt; we hebben locaties in heel Nederland. Bekijk op deze kaart welke locatie het dichtst bij jou in de buurt is of welke locatie jouw voorkeur heeft. Wil je je aanmelden voor begeleid wonen bij Eleos? Dan zijn dit de vier stappen die we nemen voordat je bij ons komt wonen: 1. kennismakingsgesprek: Neem contact op met de locatie voor begeleid wonen van jouw voorkeur. Je kunt dan een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek. Daarmee krijg je een beeld van de woning, de begeleiding en je medebewoners. 2. beschikking gemeente: Om de administratie en kosten goed te regelen, heb je een beschikking van je burgerlijke gemeente nodig. De manier waarop je deze beschikking aanvraagt, hangt af van de gemeente waar je woont. We helpen je om de juiste papieren aan te vragen. 3. intakegesprek: Hierna maken we een afspraak voor een intake. Tijdens een intake bespreken we wat jij nodig hebt en hoe begeleid wonen jou kan helpen. 4. begeleidingsplan: Wanneer we zeker weten dat we je goed kunnen helpen, sluiten we een overeenkomst met je. Daarin staan algemene afspraken, maar ook afspraken over hoe we met jou gaan werken aan herstel. Zowel jij als je persoonlijk begeleider zetten hier een handtekening onder. Heb je vragen over begeleid wonen? Of wil je een kennismakingsgesprek? Neem contact op met de locatie van je voorkeur.
- Werktijdenn.v.t.
- Gespecialiseerd in:(woon)begeleiding
- IdentiteitReformatorisch
- Percentage christenen onder cliënten:100
- Grondslag / doelstellingSiloam is een christelijke woonvorm. Dat is onder andere te merken in de manier waarop bewoners en begeleiding met elkaar omgaan. De huidige locaties hebben een reformatorische identiteit. Deze identiteit geven we bijvoorbeeld vorm door gebed bij de maaltijden, het gezamenlijk lezen uit de Bijbel en het houden van een avondsluiting. De huisregels van Siloam passen bij de reformatorische identiteit. Er geldt bijvoorbeeld een kledingcode en er is geen televisie. Van bewoners wordt verwacht dat ze de reformatorische identiteit te onderschrijven. De kerkelijke achtergrond van bewoners loopt uiteen van reformatorisch tot evangelisch.
Deze zorgaanbieder is in het bezit van het Certificaat Christelijke Zorg. Bij het aanvragen van dit certificaat zijn de volgende antwoorden gegeven
- IdentiteitDe christelijke identiteit van de instelling ligt verankerd in de grondslag zoals opgenomen in de statuten van de instelling, doordat hierin verwezen wordt naar de Bijbel als gezaghebbend Woord van God.
- PersoneelsbeleidHet personeelsbeleid besteedt aantoonbaar aandacht aan het onderdeel ‘christelijke identiteit van de sollicitant’.
- Deelname netwerk
- CommunicatieDe instelling draagt zorg voor een transparante communicatie over haar grondslag en identiteit en de daarop gebaseerde werkwijze. Dit is minimaal terug te vinden op de website van de instelling en klantendocumentatie (indien van toepassing).
- Bestuurders en grondslagDe toezichthouders, bestuurder(s), leidinggevenden en medewerkers van de organisatie onderschrijven de christelijke grondslag en leven deze voor.
- Christelijke cultuurBinnen de instelling is sprake van een open cultuur, waarin medewerkers onderling de manier van bejegening van de cliënt met elkaar durven te bespreken; Bijbelse waarden rondom het omgaan met elkaar vormen hierbij het uitgangspunt, zowel voor de inhoud die besproken wordt als de manier waarop met elkaar gesproken wordt.
H. Siloam Ede
communicatie@eleos.nlContactpersoon
Gemiddelde beoordeling: 7.2/10
Ik ben deskundig geholpen.
Ik voelde me op m’n gemak.
Ik heb gemerkt dat ik bij een christelijke instelling / hulpverlener hulp kreeg.
Ik ben tevreden over het bereikte resultaat.
Ik zou deze hulpverlener / instelling bij een ander aanbevelen.
Ik ben deskundig geholpen. Toch voel ik me minder op mijn gemak omdat het gebouw nogal gehorig is en ik vooral last heb van veel geluiden van buiten. Er wordt wel naar mij geluisterd. Het is overduidelijk merkbaar dat het een christelijke instelling is en dat waardeer ik ook.
De indentiteit word matig nageleefd.
Bedankt voor je review. Wat jammer om te lezen dat je dit zo ervaart. Als je hier behoefte aan....
Siloam is goed voor mijn vertrouwen, omdat ik passend wordt geholpen door de begeleiden.
Bedankt voor je review. Wat fijn dat de je de hulp bij Siloam zo positief ervaart.
Het is hopen dat woonvorm reformatorisch blijft.
fijn dat er een Reformatoriche Woonvorm is!
Bedankt voor je review! Goed om te lezen dat je het fijn vindt dat een Reformatorische woonvorm is.
Siloam Ede
communicatie@eleos.nlContactpersoon
Bedankt voor je review! Fijn om te lezen dat je de christelijke identiteit waardeert en ervaart.....